Παρουσία της ΔΕΚ στην Ρώμη - 41 χρόνια απο την δολοφονία


Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, συμπληρώθηκαν 41 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία στη Ρώμη του Έλληνα εθνικιστή Μίκη Μάντακα, φοιτητή ιατρικής στην Ιταλία, από το παρακράτος της άκρας αριστεράς.

Όπως και κάθε χρόνο άλλωστε, οι Ιταλοί συναγωνιστές
της ιστορικής τοπικής οργάνωσης της συνοικίας Prati της Ρώμης, οργάνωσαν μια μεγαλειώδεις πορεία σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας, η οποία κατέληξε στην πλατεία όπου δολοφονήθηκε ο Μίκης και έκτοτε τιμητικά έχουν δώσει σε αυτήν το όνομά του.

Για πρώτη φορά, ομάδα Εθνικοκοινωνιστών απο την Κύπρο, ταξίδεψε στην Ρώμη όπου και παρευρέθηκε στην εκδήλωση αλλά και σε διάφορες συναντήσεις με συντρόφους απο την πόλη, ενώ πρίν ξεκινήσει η πορεία, κατέθεσε και στεφάνι στο σημείο όπου ο Μίκης δολοφονήθηκε απο τους κομμουνιστές.

Η τελετή όπως κάθε χρόνο έληξε με το καθιερωμένο PRESENTE και με την υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική Νίκη.


Ευχαριστίες στους Ιταλούς συντρόφους του κινήματος που διοργανώνει κάθε χρόνο την πορεία αλλά ιδιαίτερα σε αυτούς που φιλοξένησαν την αποστολή απο την Κύπρο και με τους οποίους η οργάνωση μας διατηρεί άριστες σχέσεις, με την υπόσχεση για νέες μεγαλύτερες δράσεις απο κοινού σε όλη την Ευρώπη και όπου χτυπάει η καρδιά του Εθνικισμού αλλά βεβαίως και στην δική μας πατρίδα που υποφέρει απο την μάστιγα των ψευδοπολιτικών της και των μογγολικών εχθρών εκ τουρκίας.

Να αναφερθεί επίσης ότι τα μέλη της ΔΕΚ συναντήθηκαν με ομάδα συναγωνιστών απο την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη όπου μετά το πέρας της εκδήλωσης, παραταγμένοι σε στάση προσοχής μπροστά απο το σημείο της δολοφονίας και μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκινησιακής φόρτισης, έψαλλαν τον Εθνικό μας ύμνο μεσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα απο 300 και πλέον Ιταλούς που είχαν παραμείνει στον χώρο με το πέρας της εκδήλωσης.

Φώτο την στιγμή της συνάντησης αρκετή ώρα πρίν ξεκινήσει η πορεία


Απο την αφισοκόλληση σε κεντρικούς δρόμους της Ιταλικής πρωτεύουσας