Οι έννοιες που συγχέουν και η κρίση του προβλήματος



Πρόσφυγες, ψευδοπρόσφυγες, λαθρομετανάστες, μετανάστες...
Πολλές λέξεις με διαφορετικά νοήματα και έννοιες. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και δυστυχώς σε αυτόν τον Άγιο τόπο, σκίζουμε απο ημιμαθείς ανθρώπους, άλλους που εθελοτυφλούν και το χειρότερο ανελληνιστί γραικύλοι να κυβερνούν τον τόπο και να μην μπορούν να διακρίνουν 2-3 βασικές έννοιες.
Μιας και είναι όσο ποτέ επίκαιρο το θέμα
με το ''προσφυγικό'' στην Ελλάδα μας που υποφέρει, κάποια πράγματα θα πρέπει να μπούν στην θέση τους.

Ακούμε συχνά πυκνά απο διάφορους, να λένε για τους Έλληνες που έφυγαν απο την Κύπρο και την Ελλάδα για το εξωτερικό, είτε λόγω επιθυμίας για επαγγελματική ανέλιξη είτε λόγω δυσμενών οικονομικών συνθηκών των ιδίων είτε λόγω ενός πολέμου όπως για παράδειγμα της τουρκικής εισβολής του 74'.
 Για τα πρώτα δύο είναι σαφές ότι κανένας ο οποίος εργάζεται δεν θα εγκατέλειπε την πατρίδα του με ψαροκάικο ή μια παράνομη πτήση (με ολίγες εξαιρέσεις όπως αυτές των διαφόρων φυγάδων του κράτους μέσω κατεχομένων αλλά αυτό προφανώς είναι άλλο θέμα). 
Επίσης αυτός που είναι άνεργος και ψάχνει το επαγγελματικό του μέλλον σε μια ξένη χώρα, το κάνει είτε μέσω θυγατρικής εταιρίας (όπως πχ μια Ελληνική κατασκευαστική εταιρία που εδράζεται και στο εξωτερικό) είτε απο τα κατα τόπους γραφεία απασχόλησης (όπου συνεργάζονται με τα ανάλογα γραφεία άλλων χωρών για ανταλλαγή ή και προώθηση εργατικού δυναμικού σε συγκεκριμένους κλάδους) ή ακόμα και μέσω διαδικτυακής έρευνας αγοράς εργασίας. 


Δεν παραλείπετε ποτέ η περίπτωση των συγγενικών και φιλικών επαφών (οι λεγόμενοι 'Ελληνες του εξωτερικού) οι οποίοι σε πάμπολες περιπτώσεις κινούν τα νήματα για εξεύρεση εργασίας σε δικούς τους ανθρώπους όπως έγινε σε πολλές περιπτώσεις μετά την καταστροφή απο την εισβολή των τούρκων το 74.  
Αυτό φυσικά, το να πάει δηλαδή κάποιος με οποιονδήποτε τρόπο σε μια ξένη χώρα, συνεπάγεται την αποδοχή των όρων και των νόμων του εκάστοτε κράτους αλλά και την αποδοχή του ιδίου του κράτους ώς προς την εγκατάσταση και την εναρμόνηση του μετανάστη αυτού στην χώρα.  
Αυτές ολες οι μεθόδοι εφαρμόζονται με την πλήρη νόμιμη μετεγκατάσταση κάποιου Έλληνα που επιθυμεί να εργαστεί στο εξωτερικό ή κάποιου ξένου (Ευρωπαίου κυρίως) που επιθυμεί να εργαστεί στην Κύπρο ή στην Ελλάδα. 
Αυτό είναι η λεγόμενη μετανάστευση.. στην οποία κατέφυγαν ναι, πολλοί συμπατριώτες μας και μετά τον πόλεμο του 74 αλλά και μέχρι σήμερα ακολουθώντας πάντα την ίδια (νόμιμη οδό), με τα χαρτιά τους, τις εξετάσεις απο γιατρούς και ότι άλλο χρειάζεται.
 Απο το μετά + ναίω λοιπόν, για να το ετυμολογήσουμε και στην αρχαία Ελληνική για όσους έχουν ακόμα απορία. Υπάρχει ο εσωτερικός και ο εξωτερικός μετανάστης. Εμείς συνήθως μιλάμε για τον εξωτερικό όπως στην περίπτωση που αναλύουμε. 
Επίσης το να αναλυθούνε οι όροι της συμφωνίας κράτους-μετανάστη είναι επίσης άλλο μεγάλο θέμα και εκτός αυτού κάθε κράτος έχει τα δικά του. πχ στην κυπριακή μπανανία, υποτίθεται τηρούνται οι κανονισμοί της ΕΕ (αυτοί οι επαίσχυντοι όροι) οι οποίοι μιλούν για άνευ όρων σχεδόν εγκατάσταση, χωρίς περιορισμό διάρκειας παραμονής και ανάλογα με την διάρκεια κάποιος μπορεί να πάρει και την υπηκοότητα. Κάποια κράτη δεν εναρμονίζονται πλήρως αφού υπάρχει το δικαίωμα του πλαφόν και διάφορα άλλα που το κράτος μας ''απαξιει'' να αγγίξει.

Τώρα, όσον αφορά την δεύτερη κατηγορία που συνήθως αποκρύπτετε σκόπιμα απο τα διεφθερμένα και συστημικά ΜΜΕ. Οι λαθρομετανάστες. Με μιά απλή ετυμηγορία της λέξης εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς οτι μιλάμε για τους παράνομους μετανάστες, αυτούς δηλαδή που με δόλιο τρόπο βρίσκουν καταφύγιο σε μια ξένη για αυτούς χώρα, χωρίς κάν να γνωρίζει η χώρα άφιξης του ότι μπήκε και για ποιό σκοπό μπήκε. 

Συνήθως αυτό γίνεται με την βοήθεια των δουλεμπόρων και των αφεντικών τους, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις με την υπόγεια κάλυψη του παρακράτους, επιτρέπουν σε αλλοδαπούς να εισέλθουν στην χώρα, για παράδειγμα στην Κύπρο, με παράνομα πάντα και ψεύτικα χαρτιά/βίζες και με τον μανδύα του ''πρόσφυγα'' ή ευρέως γνωστό ώς ''πολιτικός πρόσφυγας''. Με την πάροδο του χρόνου ''νομιμοποιούνται'' με τις ευλογίες των πολιτικών μετατρέποντας τους σε φτηνά εργατικά χέρια για την εξυπηρέτηση ποιών άλλων; των κεφαλαιοκρατών, την ίδια στιγμή που χιλιάδες γηγενείς κυρίως νέοι (πολλοί απ'αυτούς με πτυχία στα χέρια τους) μπαίνουν στις ουρές των γραφείων ανεργείας με την ελπίδα να τους δοθεί μια θέση εργασίας έστω και διαφορετική απο αυτήν του κλάδου τους.
Αυτή είναι με λίγα λόγια και απλά η λαθρομετανάστευση, η οποία υποκινείται απο τους δουλεμπόρους και τους αντιφασίστες ενώ ανα τον κόσμο πολεμάτε απο ποιούς άλλους; τους υγιώς σκεπτόμενους ''Φασίστες''.

Το τελευταίο ζήτημα που προκύπτει, είναι το προσφυγικό όπου κι εδω υπάρχουν πολλές παρεξηγημένες καταστάσεις. Άνθρωποι με υπόγεια και δόλια σχέδια για εισβολή στην γηραιά ήπειρο (όπως τα προχθεσινά που βρέθηκαν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα) βαφτίζονται πρόσφυγες ενώ όπως έτυχε σε πολλές περιπτώσεις κυνηγημένοι τζιχαντιστές επίσης το ίδιο. 

Το προσφυγικό όμως είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα που συντελείται μέσα απο πολεμικές συγκυρίες, απο τις οποίες ασκούνται σοβαρά εθνικά και κοινωνικά ζητήματα σε αμάχους, στα οποία πρώτοι εμείς οι Εθνικιστές πρέπει να σεβαστούμε και να στηρίξουμε. Εδώ τίθεται το ζήτημα της ανθρώπινης ζωής και του σεβασμού σε αυτήν και κυρίως τα γυναικόπαιδα, όπου με προσεγμένες και οργανωμένες κινήσεις αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει εκεί που θα μετακινηθούν να στηριχθούν και να κρατηθούν για όσο χρειαστεί μέχρι να είναι ξανά σε θέση να γυρίσουν πίσω στις εστίες τους. Το πώς και πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, στην Συρία εν προκειμένη, ή το ποιοι είναι πίσω απο αυτό τον πόλεμο που κυρήχθηκε στον Άσααντ είναι επίσης άλλο μεγάλο κεφάλαιο.
Αυτό έγινε και με τους Κύπριους πρόσφυγες του 74', όπου τους υποδέχτηκαν οι υπόλοιπες ελεύθερες πόλεις της χώρας μας, και μέχρι σήμερα φιλοξενούνται σε αυτές εώς της ημέρα της λαμπρής απελευθερώσεως των κατεχόμενων μας εδαφών. Αυτό είναι έμεσσα και μια απάντηση σε αυτούς που προκλητικά επικαλούνται ότι ''ζήσανε κι οι παππούδες μας προσφυγιά στα ξένα'' κλπ κλπ. Λες και πέρασαν πολλά χρόνια απο τότε, ή χρίζει πολλής εξυπνάδας για να αντιληφθεί κανείς ότι απο τον βορρά εκδιώχθηκαν στον νότο οι Έλληνες εσκεμμένα πρίν ακόμα πέσουν οι πρώτες σφαίρες στο νησί. Ή ότι κάποιες πόλεις έπεσαν αμαχητί λόγω προδοσίας. Ή μήπως λειτουργούσαν εν καιρώ πολέμου τα αεροδρόμια για τους κοινούς θνητούς και δεν το ξέραμε; Ή μήπως δεν μερίμνησε το εναπομείναν κράτος για την στέγαση των προσφύγων;


Όσο για αυτούς που έφυγαν (μήνες μετά την εισβολή) ήταν γιατί ήθελαν να κάνουν μια νέα αρχή σε μια άλλη χώρα και όχι γιατί λιμοκτονούσαν. Λίγη ιστορία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Το προσφυγικό λοιπόν είναι αυτό όπως το ξέρουμε απο πρώτο χέρι εμείς οι Ελληνες, και όπως το ορίζει η λέξη.

Ο αέρας όμως είναι γεμάτος με ψέματα και η αλήθεια φιλτράρετε. Η προπαγάνδα επίσης έχει χρησιμοποιηθεί για κάθε θεμιτό και αθέμιτο σκοπό.
 Σε οποιανδήποτε περίπτωση, το τσουβάλιασμα των τριών αυτών περιπτώσεων που αναλύσαμε αποτελεί κομματική και παραταξιακή σκοπιμότητα και επιφέρει δυσμενή αποτελέσματα όπως αυτά διαφαίνονται σήμερα στην μητέρα πατρίδα αλλά και στο νησί μας με τους λαθρομετανάστες. Οι απανταχού αντιρατσιστές, του κόσμου οι δυνάστες όπως λέει και το σύνθημα, καθένας από το άθλιο και απάνθρωπο πόστο του, καταστρέφουν τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό προωθούν την παγκοσμιοποίηση και τα σχέδια των διεθνών ''στοών'',φτιάχνοντας μειονότητες και δημιουργώντας ντεφάκτο καταστάσεις, με πλάσματα που προορίζονται για φτηνά εργατικά χέρια στο ντόπιο αντιφασιστικό σκλαβοπάζαρο που λειτουργεί από το τέλος του Β'Παγκοσμίου πολέμου, πίσω από τη μάσκα του ρατσιστικότερου "αντιρατσισμού"! Απο την άλλη, η ακροδεξιά προωθεί μια ρητορική μίσους για τον άνθρωπο χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού στις πανανθρώπινες αξίες, λες και έτσι θα λυθεί το πρόβλημα.

Καλούμε τους Έλληνες Εθνικοσοσιαλιστές να αντισταθούν σε αυτή την προπαγάνδα των πολιτικών και των τσιφλικιών τους, λεκτικά, πρακτικά και όπως αλλως χρειαστεί. Ας μήν πέφτουμε στην παγίδα τους και στο τέλος να γίνουμε μεινότητα στην ίδια μας την Πατρίδα επειδή κάποιοι επωφελούνται.
 Θα αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για την Νίκη των Εθνών.